Maatwerk gaat over jouw organisatie!

Een softwareleverancier van een standaard softwarepakket zal niet precies leveren wat jouw organisatie nodig heeft. Dat kan ook niet, elk bedrijf is immers uniek. Daarnaast ben jij zelf, als het goed is, degene die precies weet wat er binnen jouw markt en klantengroepen speelt. Daar ligt wat ons betreft een kans. Samen kunnen we met maatwerk bepalen wat er echt nodig is voor een unieke klantbeleving. Met maatwerk voorkom je tevens dat er betaald wordt voor functionaliteiten die je nooit zult gebruiken. Je trekt dus geen te ruime jas aan als het om software gaat. Ook betekent maatwerk dat jouw organisatie zich direct onderscheidt van concurrenten.

Opvallend maatwerk is niet per definitie duurder

Een vaak gehoord misverstand is dat maatwerk duurder is dan de keuze voor een standaard softwarepakket. Dat is een oude opvatting. In het verleden klopte dat wel, omdat er volledig nieuw gebouwd werd en de bouw, bijvoorbeeld van een klantportaal, vaak in handen gegeven werd van grote organisaties met dure tarieven. Tegenwoordig zijn er binnen open source omgevingen kant-en-klare bouwblokken beschikbaar waardoor ook kleinere partijen voor aantrekkelijke kosten tot grote prestaties in staat zijn.

Maatwerk bouwen is een stabiele keuze

Organisaties die de keuze maken voor standaard software doen dat vaak met het idee dat dit stabiel en veilig is. Dat klopt vaak ook, maar geldt tegenwoordig net zo goed voor maatwerk. De eerder genoemde bouwblokken worden namelijk ingezet en uitgebreid getest op vele andere plekken, waardoor maatwerk bouwen stabieler geworden is. Hoe je dan toch onderscheidend bent? Doordat het nog steeds gaat om het samen vinden van de unieke combinatie, een mix van technische componenten, om iets anders dan anderen te bouwen.

Onderscheidend bouwen

Als je ook vindt dat standaard software wel heel gewoon is en de mogelijkheden van maatwerk wilt onderzoeken, dan gaan we graag met je in gesprek. Want wat zou je voor kleding kiezen als een maatpak net zo duur zou zijn als confectiekleding? Een gelijksoortige uitdaging gaan we graag met je aan als het om software bouwen gaat.

- Pascal Rieder