Het is tegenwoordig essentieel om op de hoogte te blijven van de nieuwste trends, tactieken en strategieën in marketing. Podcasts bieden een handige manier om onderweg of tijdens het werk te leren en geïnspireerd te raken. 

Hier zijn 10 top podcasts die je niet mag en niet wilt missen:

De Growth Marketing Podcast

De Growth Marketing Podcast, gepresenteerd door Thijs van der Valk, is een must voor marketeers die geïnteresseerd zijn in groeistrategieën. Thijs verkent verschillende aspecten van growth marketing en deelt waardevolle inzichten en strategieën van experts uit het vakgebied.

The GaryVee Audio Experience

Gary Vaynerchuk is een bekende ondernemer en marketinggoeroe. In zijn podcast, The GaryVee Audio Experience, deelt hij zijn kennis en ervaring op het gebied van marketing, ondernemerschap en persoonlijke ontwikkeling. Luister naar zijn inspirerende inzichten en praktische tips om je marketingvaardigheden naar een hoger niveau te tillen.

Online Marketing Rockstars Podcast 

De Online Marketing Rockstars Podcast, gepresenteerd door Philipp Westermeyer, biedt interviews met toonaangevende marketeers, ondernemers en influencers. Deze podcast behandelt een breed scala aan onderwerpen binnen de marketingwereld en biedt waardevolle inzichten en inspiratie.

The Science of Social Media

Buffer, een bekend social media-bedrijf, biedt in hun podcast, The Science of Social Media, waardevolle inzichten, tips en strategieën om je social media-marketinginspanningen te optimaliseren. Leer hoe je effectieve content kunt creëren, je bereik kunt vergroten en betrokkenheid bij je doelgroep kunt stimuleren.

Marketing Over Coffee 

Marketing Over Coffee is een wekelijkse podcast waarin Christopher Penn en John Wall gesprekken voeren over de nieuwste trends, tactieken en strategieën in de marketingwereld. Deze informele gesprekken zijn boeiend en bieden waardevolle inzichten voor marketeers van elk niveau.

Marketing School 

Neil Patel en Eric Siu delen dagelijks waardevolle marketinglessen en tactieken in de Marketing School-podcast. Elke aflevering duurt slechts 10 minuten, waardoor het perfect is voor marketeers met een druk schema. Leer snel en effectief nieuwe marketingvaardigheden en -strategieën.

De Growth Minds Podcast

In de Growth Minds Podcast interviewt Jasper Verbunt succesvolle ondernemers en marketeers om inzicht te geven in hun groeistrategieën en -ervaringen. Deze Nederlandstalige podcast biedt waardevolle lessen en inspiratie voor marketeers die hun bedrijf willen laten groeien.

The Indicator from Planet Money

Hoewel The Indicator from Planet Money, gepresenteerd door Cardiff Garcia en Stacey Vanek Smith, niet specifiek gericht is op marketing, biedt deze podcast waardevolle economische inzichten die marketeers kunnen helpen bij het begrijpen van consumentengedrag en markttrends. Ontwikkel een dieper inzicht in de economie en pas deze kennis toe op je marketingstrategieën.

The Marketing Book Podcast 

In The Marketing Book Podcast interviewt Douglas Burdett auteurs van marketingboeken en bespreekt hij de nieuwste inzichten en strategieën die marketeers kunnen helpen hun vaardigheden te verbeteren. Luister naar deze podcast om op de hoogte te blijven van de nieuwste trends en ontwikkelingen in de marketingwereld.

The Tony Robbins Podcast 

Hoewel The Tony Robbins Podcast niet specifiek gericht is op marketing, biedt Tony Robbins, een bekende motivatiespreker en coach, waardevolle inzichten op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en leiderschap. Verbeter je mindset, ontwikkel effectieve communicatievaardigheden en krijg inspiratie om succesvol te zijn in je marketingcarrière.

Of je nu geïnteresseerd bent in growth marketing, social media, algemene marketingstrategieën of persoonlijke ontwikkeling, deze podcasts hebben voor elk wat wils. Je kunt deze podcasts vinden en beluisteren op Spotify. Luister en leer van de beste marketeers en ondernemers ter wereld. Veel plezier met luisteren!

- Jannah Poelhuis, Marketing Specialist Tulipsoft