Sitefinity versie 12

Sinds 7 mei 2019 is er weer een nieuwe versie van Sitefinity beschikbaar met verbeteringen en nieuwe features. In dit artikel belichten wij de belangrijkste punten van deze release. Is jouw website ook gerealiseerd met Sitefinity CMS en wil je dat wij jouw Sitefinity CMS project upgraden naar de laatste versie? Neem dan hier contact op.

 • Formulierinvoer personaliseren met op regels gebaseerde formulieren
  Met Sitefinity 12.0 kunnen content-editors en marketeers dynamische formulieren maken op basis van een aantal aangepaste regels. Met deze mogelijkheid kunt u efficiëntere formulieren maken die formuliervelden dynamisch weergeven of verbergen en uw bezoekers vervolgens omleiden naar specifieke pagina's, op basis van informatie die ze in het formulier hebben ingevoerd.
 • E-mailinstellingen zijn eenvoudiger te beheren
  E-mailcampagnes en alle Sitefinity CMS-onderdelen die meldingen versturen, zoals opmerkingen, forums, formulieren, enzovoort, delen dezelfde instellingen, die kunnen worden geconfigureerd vanuit een centraal scherm.
 • MVC only
  Met de release 12.0 zijn voor nieuw gecreëerde projecten alleen MVC- en hybride (MVC + WebForms) frameworks en sjablonen beschikbaar. Wij adviseren ten alle tijden om voor MVC te kiezen, maar voor bestaande projecten heb je nog steeds de optie om alleen met webforms te werken. Om die optie in te schakelen, gebruikt u een configuratie in het gedeelte Geavanceerde instellingen.
 • Nieuwe interface voor het beheren van pagina's
  De nieuwe gebruikersinterface voor paginabeheer is nu gelijk aan de interface voor het beheren van content types die in 2018 is uitgebracht. Content beheerders kunnen nu veel gemakkelijker navigeren tussen pagina's en pagina's aanmaken.
  Het grootste voordeel behaal je tijdens het maken van pagina's, want dit kan nu vele malen sneller doordat er minder eigenschappen vereist zijn bij het aanmaken van een pagina. Editors kunnen pagina-eigenschappen op een later tijdstip toevoegen, definiëren en wijzigen. Wanneer je met inhoud in meerdere talen werkt kan je profiteren van verbeterde taalvoorbeeldopties in de interface voor het bewerken van pagina's.
 • Nieuwe WYSIWIG content editor
  De nieuwe WYSIWYG-inhoudeditor, geïntroduceerd in 2018, is nu ook beschikbaar voor pagina-inhoud.
 • SiteSync: updates eenvoudig synchroniseren met een enkele pagina of een contentitem
  Het doorvoeren van contentveranderingen in productie via SiteSync is nu sneller, eenvoudiger en veel betrouwbaarder. Editors kunnen precies bepalen wat ze synchroniseren en onmiddellijk de beschikbaarheid en juistheid van gepubliceerde updates controleren zonder te wachten op een gepland automatisch SiteSync-proces dat wordt beheerd door IT of beheerders.
 •  Stuur formulieren gegevens naar DEC
  Door formuliergegevens te synchroniseren met DEC, kunt u uitgebreide contactprofielen opbouwen om gerichte en gepersonaliseerde webinhoud mogelijk te maken die wordt geleverd via Sitefinity CMS. Let wel op, deze functionaliteit is enkel beschikbaar voor de Online Marketing en Enterprise licenties.

 

Verbeteringen

 • Performance verbeteringen bij het gebruik van distributed output cache en een aantal fixes in het cache invalidatie mechanisme.
 • Sitefinity 12.0 ondersteunt de installatie van alleen de kernsysteemfunctionaliteit en voegt vervolgens selectief alleen de modules toe die u nodig hebt. Zo kunt u het geheugengebruik van uw website optimaliseren en de opstarttijd tot 30% versnellen. Bovendien helpt deze modulaire aanpak ontwikkelaars om op een eenvoudige manier zelf installeerbare modules te maken.
 • Cumulatieve beveiligingsoplossingen.

 • 18 nieuwe ervaringen op het gebied van content bewerken
 • en nog veel meer...

 Geplaatst in: Sitefinity CMS

Een aantal klanten uit ons portfolio