WE DELIVER DIGITAL EXPERIENCE

Shape
Shape
  Terug naar artikelen

5 tips om je bedrijf ‘2030 proof’ te maken

  ± 4 min. leestijd
24 jan, 2022 Blog
Hoe de wereld er in 2030 er precies uitziet dat valt niet te zeggen, maar het is interessant om erover na te denken. Na het schrijven van mijn vorige blog kwam ik tot de conclusie dat technologie hierbij een cruciale rol speelt. In een veranderende wereld zul je maatregelen moeten nemen om ook in 2030 bestaansrecht te hebben. Daarom heb ik deze vijf tips opgeschreven:

Tip 1: Zorg voor recurring business, maandelijks terugkerende inkomsten

Wie jarenlang producten of diensten verkocht heeft kan tot de conclusie komen dat er een constante maandelijkse druk is om omzet te realiseren. Recurring business geeft dan rust. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor je klanten. De kans dat je met maandelijkse abonnementen, waarin je een specifieke service aanbiedt, toekomstbestendiger bent is groter dan dat je telkens de concurrentiestrijd moet aangaan om eenmalige offertes te winnen. Tip 1b is dat je een bepaalde service of dienst natuurlijk ook samen met een businesspartner online kunt aanbieden.

Tip 2: Gebruik technologie, verzamel data voor betere klantrelaties

In het verleden namen klanten meer de tijd voor je, omdat ze minder werden afgeleid door andere zaken. Daarom is het van steeds groter belang om er op het juiste moment voor klanten te zijn, door  te weten wat hen bezighoudt. Slimme klantportalen helpen daarbij. Doordat je hun zoekgedrag analyseert en ziet welke aanvragen zij doen kun je er ook proactief op gaan handelen. Doe je dat al?

Tip 3: Gebruik bestaande SaaS ontwikkelplatformen

Hoewel bijna elk bedrijf technologie nodig heeft om te overleven is onze tip om niet zelf in hardware servers of development te investeren, tenzij je zelf een Tech bedrijf bent. Met de SaaS ontwikkelplatformen die er nu zijn kunnen we precies datgene maken wat passend is voor jouw bedrijf. Met meer dan tien jaar praktijkervaring, in verschillende sectoren, is Tulipsoft een vertrouwde partner in het realiseren én onderhouden van maatwerk software. Denk daarbij aan websites, bedrijfsapplicaties, klantportalen en datakoppelingen.

Tip 4: Onderzoek, wees nieuwsgierig

De enige die kan beoordelen of een UX-ontwerp (User Experience) ook geslaagd is, is de klant zelf. Dus vraag eens vaker wat een klant van jouw portaal vindt en of er bepaalde zaken gemist worden. Ook wij ontwikkelen graag met input van jouw klanten. Als je “2030 proof” wilt zijn dan is er meer interactie met de klant nodig. Vaker nieuwsgierig zijn zorgt voor loyalere klanten die bereid zijn om ook jouw bedrijf vooruit te helpen. Onderzoeken betekent dat je gehoor kunt geven aan wat klanten echt willen.

Tip 5: Doseer wat je doet in het tempo van je klant

Dat betekent dat ‘op de plaats rust’ soms ook is aan te bevelen. Betere resultaten worden bereikt als je gefaseerd met klanten mee verandert en tussentijds laat zien dat er waardevolle successen geboekt zijn. Ook in 2030 zal overleven gelukkig nog steeds afhangen van menselijk vertrouwen en de manier waarop de noodzakelijke verandering onder de aandacht is gebracht. Niet te snel, maar wel in het gewenste tempo van de klant.

Pascal Rieder

Vorige
Volgende

Klaar voor een (nieuwe) IT-partner?

Tulipsoft is betrouwbaar en gaat geen digitale uitdaging uit de weg, zelfs als de deadline kort is. Technische vraagstukken maakt Tulipsoft begrijpbaar voor zowel de business als IT, waardoor de communicatie helder is en soepel verloopt.

Relevante artikelen

Gezocht: Innovatieve digital agencies met grote digitale uitdagingen!
Gezocht: Innovatieve digital agencies met grote digitale uitdagingen!
Lees verder
Een kortstondige campagne of langdurig champagne drinken?
Een kortstondige campagne of langdurig champagne drinken?
Lees verder
Wanneer mijn dochter 28 wordt…Het jaar 2045
Wanneer mijn dochter 28 wordt…Het jaar 2045
Lees verder
Lees meer

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Door op de knop te klikken geef je toestemming aan Tulipsoft om je persoonlijke informatie op te slaan en te verwerken, zodat wij je van de gevraagde inhoud en relevante communicatie kunnen voorzien.

Projecten

Cruesli.nl - winactie
Cruesli.nl - winactie
Lees verder
Klantportaal voor beleggers (UX/UI design en Sitefinity CMS development)
Klantportaal voor beleggers (UX/UI design en Sitefinity CMS development)
Lees verder
Sitefinity CMS training op locatie in Cuba
Sitefinity CMS training op locatie in Cuba
Lees verder

Heb je een vraag?

Het antwoord is ja!
  • Maken jullie op maat gemaakte designs?
  • Leveren jullie white label producten?
  • Tekenen jullie een NDA?
  • Hebben jullie in-house developers?
  • Gaan jullie (white label) mee naar onze klanten?
  • Werken jullie samen met onze IT-afdeling?
  • Werken jullie samen met onze design partij?
  • Zijn de webapplicaties responsive?
  • Kan de scope tussentijds gewijzigd worden?
  • Hebben jullie lekkere koffie?

Voor elke andere vraag?

Neem contact met ons op
We zullen uw e-mail nooit met iemand anders delen.