WE DELIVER DIGITAL EXPERIENCE

Shape
Shape
  Terug naar artikelen

Wie wordt jouw ‘codeer-meneer?’

  ± 4 min. leestijd
24 nov, 2021 Blog
Mevrouw mag natuurlijk ook. Alleen is het helaas nog steeds zo dat technische beroepen vaker door mannen worden ingevuld. Deze blog had daarom ook kunnen heten; ‘Ik wil gauw een codeer-mevrouw’. Iedere ‘homo sapiens’ is wat ons betreft gelijk maar soms ben je gewoon op zoek naar extra innovatieve kwaliteit van een individu om jezelf of klanten vooruit te helpen.

 

Coderen, gaat niet alleen over het spreken van computertaal

Iemand die code schrijft spreekt de computertaal waarmee instructies aan de computer worden gegeven. Bijvoorbeeld om een klantportaal, website of app te bouwen. Alleen blijkt er wel vaak een uitdaging te zijn. Als de businesstaal namelijk niet gesproken wordt dan bestaat er een kans dat er onzinnige stappen worden ingegeven tijdens het coderen. De waarde van het kunnen spreken van zowel computertaal als businesstaal wordt vaak onderschat. Met alle goede bedoelingen van dien worden door techneuten applicaties ontwikkeld die achteraf geen businesswaarde bleken te hebben. Er wordt kortgezegd te weinig meegedacht en alleen maar uitgevoerd. Een onzinnige app kan bijvoorbeeld het gevolg zijn.

 

“Hello here New Delhi”

Oeps een stereo typering…Dit is net zoiets als zeggen dat alle Nederlanders zuinig zijn. Maar ergens valt er wel een kern van waarheid te bespeuren. Deze uitspraak heeft met het uitbesteden van development aan de andere kant van de wereld te maken. Als bijvoorbeeld digital agencies, na uitvoerige strategiesessies, een prachtig ontwerp bedacht hebben voor een klantportaal, een datakoppeling of specifieke softwareapplicatie dan wordt nog weleens uitgeweken naar lage lonen landen. India is daar slechts een voorbeeld van. “Hello Warschau” had ook gekund. Op zich is daar niets mis mee, want door de digitalisatie is er één wereld ontstaan waar op meerdere plekken kansen liggen om iets te laten bouwen. Toch is het handig om letterlijk iemand aan jouw kant te hebben die je bijstaat en als klantbord dient.

 

De IT taal (nog) beter leren spreken

Als je zelf de taal van IT onvoldoende beheerst, of extra handen bij het schrijven van code nodig hebt, dan kun je natuurlijk ook uitwijken naar mensen die letterlijk jouw taal spreken. Zullen we eens een ouderwets Nederlands bakkie doen? “Call us Sir Code, appelez-nous code monsieur of doe maar gewoon…”
Vorige
Volgende

Klaar voor een (nieuwe) IT-partner?

Tulipsoft is betrouwbaar en gaat geen digitale uitdaging uit de weg, zelfs als de deadline kort is. Technische vraagstukken maakt Tulipsoft begrijpbaar voor zowel de business als IT, waardoor de communicatie helder is en soepel verloopt.

Relevante artikelen

Gezocht: Innovatieve digital agencies met grote digitale uitdagingen!
Gezocht: Innovatieve digital agencies met grote digitale uitdagingen!
Lees verder
Een kortstondige campagne of langdurig champagne drinken?
Een kortstondige campagne of langdurig champagne drinken?
Lees verder
Wanneer mijn dochter 28 wordt…Het jaar 2045
Wanneer mijn dochter 28 wordt…Het jaar 2045
Lees verder
Lees meer

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Door op de knop te klikken geef je toestemming aan Tulipsoft om je persoonlijke informatie op te slaan en te verwerken, zodat wij je van de gevraagde inhoud en relevante communicatie kunnen voorzien.

Projecten

Cruesli.nl - winactie
Cruesli.nl - winactie
Lees verder
Klantportaal voor beleggers (UX/UI design en Sitefinity CMS development)
Klantportaal voor beleggers (UX/UI design en Sitefinity CMS development)
Lees verder
Sitefinity CMS training op locatie in Cuba
Sitefinity CMS training op locatie in Cuba
Lees verder

Heb je een vraag?

Het antwoord is ja!
  • Maken jullie op maat gemaakte designs?
  • Leveren jullie white label producten?
  • Tekenen jullie een NDA?
  • Hebben jullie in-house developers?
  • Gaan jullie (white label) mee naar onze klanten?
  • Werken jullie samen met onze IT-afdeling?
  • Werken jullie samen met onze design partij?
  • Zijn de webapplicaties responsive?
  • Kan de scope tussentijds gewijzigd worden?
  • Hebben jullie lekkere koffie?

Voor elke andere vraag?

Neem contact met ons op
We zullen uw e-mail nooit met iemand anders delen.