WE DELIVER DIGITAL EXPERIENCE

Shape
Shape
  Terug naar artikelen

Een standaard softwarepakket is wel heel gewoon…

  ± 4 min. leestijd
22 jun, 2021 Blog
Hoe val je op? Dat kun je letterlijk nemen als het bijvoorbeeld om jouw kledingkeuze gaat. Met een maatpak ben je onderscheidend ten opzichte van confectiekleding, datgene wat ook door veel anderen gedragen wordt. Zo is het ook gesteld met de keuze om genoegen te nemen met de (veilige) keuze voor een standaard softwarepakket of toch te kiezen voor opvallend maatwerk…

Maatwerk gaat over jouw organisatie!

Een softwareleverancier van een standaard softwarepakket zal niet precies leveren wat jouw organisatie nodig heeft. Dat kan ook niet, elk bedrijf is immers uniek. Daarnaast ben jij zelf, als het goed is, degene die precies weet wat er binnen jouw markt en klantengroepen speelt. Daar ligt wat ons betreft een kans. Samen kunnen we met maatwerk bepalen wat er echt nodig is voor een unieke klantbeleving. Met maatwerk voorkom je tevens dat er betaald wordt voor functionaliteiten die je nooit zult gebruiken. Je trekt dus geen te ruime jas aan als het om software gaat. Ook betekent maatwerk dat jouw organisatie zich direct onderscheidt van concurrenten.

Opvallend maatwerk is niet per definitie duurder

Een vaak gehoord misverstand is dat maatwerk duurder is dan de keuze voor een standaard softwarepakket. Dat is een oude opvatting. In het verleden klopte dat wel, omdat er volledig nieuw gebouwd werd en de bouw, bijvoorbeeld van een klantportaal, vaak in handen gegeven werd van grote organisaties met dure tarieven. Tegenwoordig zijn er binnen open source omgevingen kant-en-klare bouwblokken beschikbaar waardoor ook kleinere partijen voor aantrekkelijke kosten tot grote prestaties in staat zijn.

Maatwerk bouwen is een stabiele keuze

Organisaties die de keuze maken voor standaard software doen dat vaak met het idee dat dit stabiel en veilig is. Dat klopt vaak ook, maar geldt tegenwoordig net zo goed voor maatwerk. De eerder genoemde bouwblokken worden namelijk ingezet en uitgebreid getest op vele andere plekken, waardoor maatwerk bouwen stabieler geworden is. Hoe je dan toch onderscheidend bent? Doordat het nog steeds gaat om het samen vinden van de unieke combinatie, een mix van technische componenten, om iets anders dan anderen te bouwen.

Onderscheidend bouwen

Als je ook vindt dat standaard software wel heel gewoon is en de mogelijkheden van maatwerk wilt onderzoeken, dan gaan we graag met je in gesprek. Want wat zou je voor kleding kiezen als een maatpak net zo duur zou zijn als confectiekleding? Een gelijksoortige uitdaging gaan we graag met je aan als het om software bouwen gaat.

Vorige
Volgende

Klaar voor een (nieuwe) IT-partner?

Tulipsoft is betrouwbaar en gaat geen digitale uitdaging uit de weg, zelfs als de deadline kort is. Technische vraagstukken maakt Tulipsoft begrijpbaar voor zowel de business als IT, waardoor de communicatie helder is en soepel verloopt.

Relevante artikelen

Gezocht: Innovatieve digital agencies met grote digitale uitdagingen!
Gezocht: Innovatieve digital agencies met grote digitale uitdagingen!
Lees verder
Een kortstondige campagne of langdurig champagne drinken?
Een kortstondige campagne of langdurig champagne drinken?
Lees verder
Wanneer mijn dochter 28 wordt…Het jaar 2045
Wanneer mijn dochter 28 wordt…Het jaar 2045
Lees verder
Lees meer

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Door op de knop te klikken geef je toestemming aan Tulipsoft om je persoonlijke informatie op te slaan en te verwerken, zodat wij je van de gevraagde inhoud en relevante communicatie kunnen voorzien.

Projecten

Cruesli.nl - winactie
Cruesli.nl - winactie
Lees verder
Klantportaal voor beleggers (UX/UI design en Sitefinity CMS development)
Klantportaal voor beleggers (UX/UI design en Sitefinity CMS development)
Lees verder
Sitefinity CMS training op locatie in Cuba
Sitefinity CMS training op locatie in Cuba
Lees verder

Heb je een vraag?

Het antwoord is ja!
  • Maken jullie op maat gemaakte designs?
  • Leveren jullie white label producten?
  • Tekenen jullie een NDA?
  • Hebben jullie in-house developers?
  • Gaan jullie (white label) mee naar onze klanten?
  • Werken jullie samen met onze IT-afdeling?
  • Werken jullie samen met onze design partij?
  • Zijn de webapplicaties responsive?
  • Kan de scope tussentijds gewijzigd worden?
  • Hebben jullie lekkere koffie?

Voor elke andere vraag?

Neem contact met ons op
We zullen uw e-mail nooit met iemand anders delen.