WE DELIVER DIGITAL EXPERIENCE

Shape
Shape
  Terug naar artikelen

Wat zit er in een modern portaal voor het onderwijs?

  ± 4 min. leestijd
20 dec, 2020 Blog
In onze vorige blog maakten we onze ambitie duidelijk; het bouwen van aantrekkelijke portalen voor het onderwijs om nog meer nieuwe studenten aan te trekken en ouders, leerlingen en studenten van de juiste informatie te voorzien. Doe eens een check of je dit ook ervaart als je op de link klikt van jouw onderwijsinstelling.

Check 1: Een logische navigatie

De allereerste vraag is natuurlijk of er een goede zoekfunctie is. Dat betekent dat zoekwoorden zowel aan documenten als pagina’s refereren. Als er veel informatie te delen is wordt er dan gebruikgemaakt van filters? Je kunt bijvoorbeeld vinkjes zetten bij Booking.com als je een reis boekt, dus is dat ook mogelijk als je een bepaalde opleidingsrichting wilt kiezen.

Check 2: Een heldere menustructuur

De afgelopen jaren zijn veel schoolgemeenschappen bij elkaar gevoegd. Dat betekent soms ook een ‘copy-paste’ van een overvloed aan informatie en tabs met tientallen sub pagina’s. Hoeveel muisklikken moeten studenten, leerlingen en ouders doen? In de snelle consumptiemaatschappij geldt ook hier; “hoe korter, hoe beter.”

Check 3: Een plezierige afwisseling van tekst en beeld

Het bekende ‘Een beeld zegt meer dan duizend woorden’ is hier van toepassing. Soms is het beter om een student een enthousiast verhaal over de opleiding te laten vertellen dan er vijfhonderd woorden over te schrijven. Check 3b is om ook eens te controleren of al het tekst- en beeldmateriaal ook goed zichtbaar is op de smartphone. Dan kom je nog weleens voor verrassingen te staan, terwijl de smartphone tegenwoordig bijna in de hand is vastgegroeid bij studenten.

Check 4: Is het portaal voor iedereen gelijk?

Veel websites weten, op basis van eerdere zoekresultaten en jouw profielinstellingen, waar je naar op zoek bent. Op die manier kunnen aanbevelingen gedaan worden. Hoe staat het met de personalisatie naar ouders en studenten? Iemand die tussen de 12 en 14 jaar oud is hoeft geen universitaire studies te kunnen zien en als je bacheloropleiding aan de hogeschool volgt is een masteropleiding nu nog niet interessant. Door rollen en profielen te gebruiken worden onderwijsportalen op maat gepresenteerd tijdens de gehele studietijd.

Check 5: De optimale beleving

Je hebt een download gedaan, krijg je dan een bedankje? De optimale beleving is dat je bijvoorbeeld een week later aanvullende informatie per e-mail of WhatsApp toegezonden krijgt. De digitale beleving betekent dat ouders, studenten en leerlingen tussentijds die informatie krijgen die ze op dat moment ook nodig hebben. Zullen we het een ‘onderwijs journey’ noemen?

En… Hoe modern is het portaal van de onderwijsinstelling waar je voor werkt of waar jouw kinderen aan het studeren zijn?

De te behalen resultaten

Hoe meer onderwijsinstellingen erin slagen om maatwerk via het onderwijsportaal aan te bieden, hoe minder er gezocht hoeft te worden tussen allerlei informatie die (nog) niet relevant is. Daarnaast zorgt de combinatie tussen personalisatie en data ervoor dat er ook attractieve MijnOmgevingen gerealiseerd kunnen worden waarin studenten alles tijdens hun studie kunnen regelen en vinden.

 

Vorige
Volgende

Klaar voor een (nieuwe) IT-partner?

Tulipsoft is betrouwbaar en gaat geen digitale uitdaging uit de weg, zelfs als de deadline kort is. Technische vraagstukken maakt Tulipsoft begrijpbaar voor zowel de business als IT, waardoor de communicatie helder is en soepel verloopt.

Relevante artikelen

5 duidelijke redenen voor een professioneel klantportaal
5 duidelijke redenen voor een professioneel klantportaal
Lees verder
Hoe ziet jouw moderne klantportaal eruit in 2021? 5 verbetertips
Hoe ziet jouw moderne klantportaal eruit in 2021? 5 verbetertips
Lees verder
Jouw klantportaal…val je op of is het information overload?
Jouw klantportaal…val je op of is het information overload?
Lees verder
Lees meer

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Door op de knop te klikken geef je toestemming aan Tulipsoft om je persoonlijke informatie op te slaan en te verwerken, zodat wij je van de gevraagde inhoud en relevante communicatie kunnen voorzien.

Projecten

Cruesli.nl - winactie
Cruesli.nl - winactie
Lees verder
Klantportaal voor beleggers (UX/UI design en Sitefinity CMS development)
Klantportaal voor beleggers (UX/UI design en Sitefinity CMS development)
Lees verder
Sitefinity CMS training op locatie in Cuba
Sitefinity CMS training op locatie in Cuba
Lees verder

Heb je een vraag?

Het antwoord is ja!
  • Maken jullie op maat gemaakte designs?
  • Leveren jullie white label producten?
  • Tekenen jullie een NDA?
  • Hebben jullie in-house developers?
  • Gaan jullie (white label) mee naar onze klanten?
  • Werken jullie samen met onze IT-afdeling?
  • Werken jullie samen met onze design partij?
  • Zijn de webapplicaties responsive?
  • Kan de scope tussentijds gewijzigd worden?
  • Hebben jullie lekkere koffie?

Voor elke andere vraag?

Neem contact met ons op
We zullen uw e-mail nooit met iemand anders delen.