WE DELIVER DIGITAL EXPERIENCE

Shape
Shape
  Terug naar artikelen

Hoe ziet jouw moderne klantportaal eruit in 2021? 5 verbetertips

  ± 4 min. leestijd
28 okt, 2020 Blog
We zijn de laatste maanden in een nog digitalere online economie beland. Mensen ontmoeten elkaar minder face to face en ook zakelijke gesprekken starten vaker doordat het internet als eerste geraadpleegd wordt. Maar is jouw klantportaal modern genoeg om onderscheidend te zijn en op te vallen? Dit zijn enkele tips hoe je de klantbeleving en klanttevredenheid kunt optimaliseren.

Tip 1: Minimaliseer het aantal muisklikken

Informatie moet voor klanten goed vindbaar zijn. Een zoekfunctie helpt om onnodige muisklikken te voorkomen. Over het algemeen geldt dat klantportalen meestal teveel informatie bevatten. Analyseer daarom ook of sub-pagina’s wel gelezen en bekeken worden. Zo niet, dan zijn ze onnodig gemaakt en alleen maar ballast. Verwijder ze.

Tip 2: Gebruik Eye Tracking

Met Eye Tracking technologie kan met behulp van sensoren precies geanalyseerd worden waar bezoekers van jouw klantportaal naar kijken door hun oogbewegingen te volgen. Het interessante is dat je daardoor veel beter kunt bepalen waar bepaalde informatie nog beter kan worden neergezet. Zo weet je als voorbeeld ook op welke plek je een call-to-action button (CTA) zou moeten plaatsen.

Tip 3: Doe A/B tests

Dit is een vorm van klantonderzoek waarbij twee varianten van een klantportaal met elkaar worden vergeleken. Dus welke van de twee varianten werd door de gebruiker als beste beoordeeld? Dit levert altijd verrassende nieuwe inzichten op. Met als resultaat een klantportaal met een ultieme ervaring voor de bezoeker.

Tip 4: Stel de klantbeleving centraal

Een modern klantportaal moet leuk zijn en inspiratie geven, waardoor bezoekers langer blijven en meer informatie tot zich nemen. Dat betekent bijvoorbeeld een goede afwisseling van tekst en beeld. Stel jouw team bijvoorbeeld voor in een video of laat eens een klant aan het woord. De opkomst van bewegend beeld heeft vooral te maken met de enorme toename van het aantal smartphones, waarmee we op elk moment dat we willen informatie consumeren.

Tip 5: Maak informatie 24/7 en 365 dagen per jaar beschikbaar

Mensen op de thuiswerkplek hebben steeds minder een vaste indeling van werk- en privétijd. Daarom is het belangrijk om het hele jaar elke dag 24 uur ‘open’ te zijn. Nu zullen er momenten zijn dat je zelf ook wilt slapen. Gelukkig zijn daar dan weer persoonlijke virtuele assistenten voor, zoals  Maria. Zij zijn dag en nacht bereikbaar en kennen geen vrije dagen.

Elke business zal in de toekomst een digitale business zijn. Daarom helpen wij graag bij het digitaliseren en optimaliseren van klantprocessen. Het bouwen van moderne klantportalen, om de klantbetrokkenheid en klanttevredenheid te vergroten, is een belangrijk onderdeel van ons dagelijkse werk.

Klaar voor 2021?

Neem contact met ons op om te onderzoeken hoe we samen nog klantgerichter kunnen werken door het realiseren van een modern klantportaal die het klantcontact en de omzet verhoogt.

Vorige
Volgende

Klaar voor een (nieuwe) IT-partner?

Tulipsoft is betrouwbaar en gaat geen digitale uitdaging uit de weg, zelfs als de deadline kort is. Technische vraagstukken maakt Tulipsoft begrijpbaar voor zowel de business als IT, waardoor de communicatie helder is en soepel verloopt.

Relevante artikelen

5 duidelijke redenen voor een professioneel klantportaal
5 duidelijke redenen voor een professioneel klantportaal
Lees verder
Wat zit er in een modern portaal voor het onderwijs?
Wat zit er in een modern portaal voor het onderwijs?
Lees verder
Jouw klantportaal…val je op of is het information overload?
Jouw klantportaal…val je op of is het information overload?
Lees verder
Lees meer

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Door op de knop te klikken geef je toestemming aan Tulipsoft om je persoonlijke informatie op te slaan en te verwerken, zodat wij je van de gevraagde inhoud en relevante communicatie kunnen voorzien.

Projecten

Cruesli.nl - winactie
Cruesli.nl - winactie
Lees verder
Klantportaal voor beleggers (UX/UI design en Sitefinity CMS development)
Klantportaal voor beleggers (UX/UI design en Sitefinity CMS development)
Lees verder
Sitefinity CMS training op locatie in Cuba
Sitefinity CMS training op locatie in Cuba
Lees verder

Heb je een vraag?

Het antwoord is ja!
  • Maken jullie op maat gemaakte designs?
  • Leveren jullie white label producten?
  • Tekenen jullie een NDA?
  • Hebben jullie in-house developers?
  • Gaan jullie (white label) mee naar onze klanten?
  • Werken jullie samen met onze IT-afdeling?
  • Werken jullie samen met onze design partij?
  • Zijn de webapplicaties responsive?
  • Kan de scope tussentijds gewijzigd worden?
  • Hebben jullie lekkere koffie?

Voor elke andere vraag?

Neem contact met ons op
We zullen uw e-mail nooit met iemand anders delen.